Spricklupp, RL-B-8. Förstoring 8x

2.138 kr

Artikelnr: 82-RL-B-8 Kategori:
 

Beskrivning

82-RL-B-8 Förstoringsglas & Luppar > Sprickluppar

82-RL-B-8 Förstoringsglas & Luppar > Sprickluppar

Sricklupp i absolut högsta kvalitet som finns i 6x, 8x och 10x förstoring. Linserna i RL-B 6x och 8x består av två aplantiskt arrangerade plankonvexa optiska glaslinser. RL-B-10  produceras med hjälp av en akromatiska (två linser sammanfogas) och två enkellinser. Detta gör Spricklupp RL-B-10 10x förstoring apokromatisk (APO).

Förstoringsfaktor 8 x
Fokuserbar Ja
Synfält 20 mm
Arbetsavstånd 10 mm
Skala 0,1 mm
Optiska egenskaper Aplanatisk, distorsionsfri
Storlek 40 x 47 mm
Vikt 68 gram
Plastetui ingår
Standard skala ingår som standard

 

Liksom RL versionen har de en gradering av 0.1 mm (retikulär mässingsplatta som är mattkromad med lasergravyr) placerade i en vinkel av 30 ° i botten. Detta mätinstrument kan fokuseras med höjdjusterbara linssystem (glidande fokus). Sprickluppen är speciellt lämplig för inspektion och mätning inom metallbearbetande industri. För denna applikation är metallskalan överlägsen en glasskala, som . Den vinklade layouten ger bra ljusinsläpp och samtidigt förhindras reflektion, vilket gör skalan väldigt enkel att avläsa. Gränsen för metallgradering är ca. 40 um.  Denna spricklupp föredras av tekniker och värderingsmän inom byggområdet för att mäta bredden på sprickor i betong. Naturligtvis finns skalorna att beställa separat som reservdelar.

Ett apokromatisk linssystem kombinerar den höga optiska standarden av den aplanatisk linsen med kromatisk aberrationskorrigering av en akromatisk lins, vilket gör den särskilt lämpad för att återge den sanna färgen på ett objekt samtidigt som en mycket bra, distorsionsfri bild. Det ger också ett större arbetsavstånd och betydligt bättre ljusgenomsläpp. Dessa linser högre kvalitet är också anledningen till att priset stiger 8x till 10x versionen. En speciell egenskap hos både RL-B-6 och RL-B-8-versioner, är att linserna ger en 8 ° vinkel av skalan. Som jämförelse har RL-B-10 har en helt vertikal vy. På alla RL-B är insidan av ställningsbasen i mattvit finish för att säkerställa en enhetlig ljusfördelning. Den stabila metallkonstruktionen garanterar en lång livslängd för dessa sprickluppar.

 
 

 

Ytterligare information

Produkt-typ

Mätskala

Förstorings-intervall

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Spricklupp, RL-B-8. Förstoring 8x”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *